گوگل برای موتورهای جستجو بهینه نشده

توی گوگل واژه «موتور جستجو» رو جستجو کنید. گوگل نه تنها اول نیست بلکه حتی به سختی توی ۱۰ تای اول هم دیده میشه. توی بقیه موتورهای جستجو هم خیلی رتبه خوبی نداره. چرا باید اینطور باشه؟

البته میدونم که دیگه همه گوگل رو میشناسن، اما سوال من اینه که چطور تبدیل به گزینه اول شد؟ بالاخره یه روزی ناشناخته بود و امروز صفحه اولش با همون روزا چندان فرقی هم نکرده. گوگل هیچ وقت خودش رو برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی نکرد. بجاش بهینه‌سازی شد برای جستجو کردن. این تفاوت بزرگ و مهمش با بقیه است، اشتباهی که غیر از خودش بقیه مدام مرتکب میشن.

گوگل فقط روی این تمرکز کرده که مفید باشه. روی این تمرکز کرده که بهترین جای دنیا برای پیدا کردن جواب سوالات باشه. گوگل روی این تمرکز کرده که همون چیزی باشه که مردم ازش انتظار دارن. گوگل نیازی نداره به کاربراش توضیح بده که من یه موتور جستجو هستم چون هر آدمی وقتی با یه دهن گشاد توی صفحه اصلیش مواجه میشه فورا میفهمه موضوع از چه قراره. طراحی گوگل بخوبی کاربردش رو توضیح میده.

اگه لازم باشه توضیح بدید که محصول شما ساده است، در واقع نیست. چون اگه واقعا ساده باشه، نیازی نیست وقت رو با گفتنش هدر بدید. هرچی بیشتر لازم باشه در مورد اینکه محصولتون چطور کار میکنه حرف بزنید و بنویسید، به همون اندازه در طراحی شکست خوردید.

دلیل اینکه یه وب‌سایت طراحی می‌کنیم این نیست که راحت پیدا بشه، بلکه دلیلش اینه که بیشتر از روش‌های قبلی مفید و کاربردی باشه.

در جستجوی یک موز حسود

پیداش نمی‌کنید، بیخودی وقتتون رو هدر ندید.

موزها، گرگ‌ها و همه حیوانات وحشی به ندرت حسودی می‌کنن. مهمترین احساس بین حیوانات وحشی غرور یا خوشحالی نیست، بلکه ترسه.

ترس رو میشه همه‌جای حیوانات دید، چون ترسیدن یکی از بهترین راه‌های زنده موندنه. ترس توی گونه‌های موفق بسیار تکامل یافته است،‌ در اونها رسوخ کرده و نیازی نداره آموزش دیده بشه.

درست حدس زدید، ما هم بیشتر اوقات حیوان وحشی هستیم. طراحی، برنامه‌نویسی، بازاریابی و بطور کل کسب و کاری که مبتنی بر ترس باشه خیلی از موفقیت دور نیست چون آدم‌ها برای ترسیدن خیلی نیاز به آمادگی ندارن. یه قسمت از مغز ما بطور کل به ترس اختصاص داده شده و برای ترسیدن هم به هیچ بهانه‌ایی نیاز نداره.

اگه ترستون باعث بقاتون هست،‌ در آغوش بگیریدش و بهش احترام بگذارید. در بقیه زمان‌ها هم بهترین استراتژی برای موفقیت اینه که یاد بگیرید چطور ترس رو نادیده بگیرید،‌ باهاش دوست باشید و یا مثل قطب‌نما برای پیدا کردن چیزهایی که مهم هستن ازش استفاده کنید.

آب بندی

اینکاریه که باید برای تثبیت عملکرد درست وسایل انجام بدیم. بر اساس توزیع وایبول هرچه یه سیستم (مثل دستگاه مکانیکی) بتونه بیشتر کار کنه احتمال از کار افتادنش کمتر میشه.

در مورد یه خودرو ۱ ساعت کافیه، اما در مورد کسب و کار زمان بیشتری نیاز داریم. یه حرفه‌ایی می‌دونه گاهی به یک سال زمان نیازه.

متاسفانه خیلی از ما زمان کافی برای تثبیت شدن اختصاص نمی‌دیدم و در جستجوی بی پایان برای ماجراجویی اغلب درست وقتی در حال تثبیت شدنیم هوس تغییر میکنیم.

این موضوعیه که باعث شده بسختی بتونیم توی رزومه متخصصین سوابق کاری بیش از یک سال پیدا کنیم.

یکم بیشتر بهم وقت بده

قانون اول تصمیم‌گیری اینه: زمان بیشتر باعث گرفتن تصمیمات بهتر نمیشه.

در واقع زمان معمولا حتی کیفیت تصمیمات رو کاهش میده.

اطلاعات بیشتر ممکنه کمک کنه. اما زمان بیشتر بدون اطلاعات بجای اینکه باعث بینش بشه تولید اضطراب میکنه.

تصمیم‌گیری سریع‌تر منابع و زمان با ارزش شما رو آزاد میکنه تا برید روی یه چیز دیگه کار کنید. چی میشه اگه از امروز به بعد همینکه اطلاعات و داده منطقی در اختیار هست تصمیمات رو در اسرع وقت بگیرید؟

نوروز دیجیتالی

ضمن تبریک سال نو میخوام به شما پیشنهاد کنم که یه خونه تکونی دیجیتالی انجام بدید. یه خونه تکونی برای تغییر. چند تا پیشنهاد براتون دارم:

  • برند دیجیتالی‌تون رو بازآفرینی کنید
    فرقی نمی‌کنه که به عنوان یه آزادکار کار می کنید یا یه شرکت. در هر حال بهتره در مورد حضور دیجیتالی خودتون و جوری که دوست دارید دیگران توی سال ۱۳۹۷ شما رو ببینن تجدید نظرهایی انجام بدید. شاید لازم باشه بعضی از سیاست‌هاتون رو تغییر بدید، همکاری‌های تازه‌ایی رو رقم بزنید یا با افراد جدیدی آشنا بشید. حتی ممکنه بخوایید بعضی از روابط بدرد نخور رو خاتمه بدید.

  • کانال ارتباطی خودتون رو توسعه بدید
    توی دنیای دیجیتال خیلی مهمه که بدونید چطور باید به مخاطبان خودتون متصل باشید. همه ما دوست داریم دیگران مارو به عنوان بهترین در حوزه کاری خودمون بشناسن، اما خیلی کم میریم و راهی برای شناخت ایجاد می کنیم. شاید بد نباشه یه وبلاگ، یه صفحه توی شبکه‌های اجتماعی و یا حتی یه ریپورتاژ خبری برای کسب و کارتون در نظر بگیرید.

  • پشت تریبون خودتون بایستید
    برای معرفی خودتون و ارزش‌هایی که دارید بیشتر وقت بگذارید. بیشتر حرف بزنید و از اینکه بگید کی هستید نترسید. در سال ۱۳۹۷ خودسانسوری نکنید و در مورد ارزش‌هاتون با دیگران حرف بزنید. بهشون بگید که اگه شما رو نداشته باشن چی‌رو از دست دادن.

  • منابع رو بهینه‌سازی کنید
    سرعت و غفلت رو هیچ وقت نمیشه از هم جدا کرد. دنیای دیجیتال سرعت بالایی داره و این باعث میشه خیلی وقتها از منابع غافل باشیم. همین روزهای اول سال فرصت بسیار مناسبی هستن تا ببینیم چطور میشه از همین منابع موجود استفاده‌های بهتری کرد.